Logo Van Tol Antiek
Home Restauratie In- en verkoop Contact
Welkom
Portfolio
Ethiek
Wat kunt u van mij verwachten
Inleggen van kalfs leder

Restauratie van antieke meubelen

Wat kunt u van mij verwachten

Als u een meubel wilt laten restaureren

Een meubel dat gerestaureerd moet worden, wordt meestal eerst bij u thuis bekeken.
U kunt dan aangeven wat er moet gebeuren of vragen welke mogelijkheden er zijn om een bepaald probleem aan te pakken. Vaak kan ik u een prijs indicatie geven aan de hand van foto`s via mail op Whats app. Mocht dat naar verwachting zijn volgt een ontmoeting.
Als u besluit uw meubel te laten restaureren kunt u er voor kiezen om het meubel zelf naar het atelier te vervoeren, maar het kan ook altijd worden opgehaald.

Als u wilt krijgt u een offerte; hierin staan de door u gekozen werkzaamheden beschreven met daarbij de kosten voor de werkzaamheden en materialen.


De restauratie in het atelier

Soms wordt de vraag gesteld of de restauratie thuis kan worden uitgevoerd. Dit is echter niet bevorderlijk. In het atelier zijn alle materialen en gereedschappen voorhanden. Tijdens het restaureren kan het gebeuren dat er toch net iets andere materialen en /of gereedschappen nodig zijn dan je van te voren kunt inschatten. In de werkplaats zijn alle omstandigheden ideaal.
De restauratie wordt daarom eigenlijk altijd in de werkplaats uitgevoerd en dit komt de kwaliteit zeker ten goede. Vindt u het leuk om tijdens het restauratieproces een kijkje te nemen, dan kunt u hiervoor altijd een afspraak maken.

 


Bij restauratie worden oude materialen gebruikt

De meubels van vroeger werden met andere materialen en gereedschappen vervaardigd dan tegenwoordig. Het mooie van de vroegere technieken is dat het omkeerbaar is. Hierdoor wordt restauratie mogelijk.
Vroeger werd geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld constructielijm, maar werd er gewerkt met warme vis-, huiden-, of beenderlijm. Hierdoor kunnen problemen die bij meubels ontstaan op een mooie manier worden gerestaureerd. De lijm kan namelijk weer vloeibaar gemaakt worden, waardoor bijvoorbeeld een verbinding weer beter in elkaar gezet kan worden.
Juist om deze reden worden tijdens de restauratie de oude materialen en technieken gebruikt zodat ook in de toekomst restauratie mogelijk is.

 


Restauratie werkzaamheden die regelmatig voorkomen

• Fineerwerk; herstellen, inleggen, opnieuw fineren
• Oppervlakte afwerkingen, zoals politoeren
• Constructieve verlijmingen
• Inzetten van leer, doek en vilt

Uiteraard is transport ook een onderdeel van het restauratie proces en is altijd mogelijk.© 2004 Van Tol Antiek - Powered by Cas - Design by rem-art