Logo Van Tol Antiek
Home Restauratie In- en verkoop Contact
Welkom
Portfolio
Ethiek
Wat kunt u van mij verwachten
Inleggen van kalfs leder

Restauratie van antieke meubelen

Welkom

Op 17-jarige leeftijd raakte Mart geïnteresseerd in het meubelmakersvak. Enthousiast begon hij met eenvoudige werkzaamheden bij J&A interieurs in Midwoud, een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met het vervaardigen van maatwerk meubelen.

De meubelbranche begon hem steeds meer aan te spreken, in het bijzonder het werken met zijn handen, de gebruikte materialen en gereedschappen.
John Appelman, eigenaar van J&A interieurs, wees Mart op de mogelijkheid om een opleiding te volgen aan het Hout- en Meubilerings College (HMC) in Amsterdam.

Eenmaal begonnen aan de vierjarige opleiding groeide zijn interesse voor ambacht en handwerk. Na twee jaar meubelmaken was de specialisatie antieke meubel restauratie een logische keuze. Daar werden hem ambachtelijke technieken bijgebracht met behulp van oude materialen en handgereedschap. Tijdens de stages die dat jaar volgden, bij Emil en Saskia Wagemaker van "De Houtkrul" in Alkmaar en het restauratieatelier van Matthijs Lammertse in Amsterdam, behaalde hij ook zijn ondernemersdiploma.

Na succesvolle afronding van het Hout- en Meubilerings College vervolgde hij zijn studie op West Dean College in Engeland. Een goed aangeschreven opleiding voor verfijning van vakkennis en kunde van antieke meubelrestauratie.
Al gauw raakte Mart bevriend met de Ierse student Eoin Ryan, waar hij met veel plezier ervaring opdeed in Engeland en Ierland.

Op 23-jarige leeftijd behaalde Mart zijn diploma op West Dean College,
waarna hij 4 jaar met veel plezier de werkplaats van Mathijs Lammertse deelde.
Inmiddels heeft hij zich gevestigd in Aalsmeer. Een locatie met meer ruimte voor het atelier en opslag van materiaal en meubels. Daarbij wordt ruim 250 vierkante meter gebruikt als verkoopruimte van antieke meubels en interieuraankleding.
Momenteel bestaan zijn restauratie werkzaamheden hoofdzakelijk uit 18e en 19e eeuwse antieke meubels; gefineerd of massief, constructief of oppervlakte afwerking, voor de particulier en de handel.

 © 2004 Van Tol Antiek - Powered by Cas - Design by rem-art